2011. július 30., szombat

Róbert Péter: Egyenlő jog a hősi halálra - Jelenlegi ára: 1 940 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Egyenlő jog a hősi halálraA könyv listaára: 2364 Ft. Leírás:
A kötet a magyar zsidóság első világháború alatti történetét dolgozza fel, különös tekintettel a háborúban való aktív, katonai részvételre. A kötet bevezetője röviden összefoglalja a hazai zsidóság századfordulós társadalmi helyzetét, a zsidóság és a hadsereg viszonyát. A továbbiakban számba veszi a zsidók katonák, tisztek arányát, megbecsüli veszteségeiket, valamint a frontélet számos pillanatképét is felvillantja, egyedi sorsokra, életutakra is kitérve. A továbbiakban szóba kerülnek a hátországi fejlemények, többek között a háború második felében felerősödő, a sajtóban, sőt egyes intézkedésekben is megjelenő antiszemitizmusra is kitér. A kötet második fele a háború végét követő eseményekkel és a háborúra való emlékezéssel foglakozik. Bemutatja, hogy a zsidók nemcsak az 1919-es forradalmakban vettek részt, hanem az azokat követő konszolidációból, a trianoni határok fegyveres védelméből is kivették a szerepüket, és még a trianoni magyar küldöttség érveiben is felbukkannak. A szerző nem vállalkozik a kérdéskör teljes körű, monografikus feldolgozására, ugyanakkor számos érdekességekre és igazán kevéssé ismert tényre hívja fel a figyelmet, mint pl. az osztrák-magyar hadsereg megjelenése a palesztinai hadszíntéren vagy az 1919 őszén megalakuló karhatalmi feladatokat teljesítő zsidó Önvédelmi Gárda avagy Cionista Gárda működése. A kötet szerzője azt hangsúlyozza, hogy a magyar zsidóság derekasan, jó hazafi módjára kivette részét az első világháborúból. A zsidók lényegében a századfordulón kiteljesedő társadalmi integráció jegyében vállalták ezt a feladatot, a háború végét követő események azonban már a következő évtizedek tragédiáira figyelmeztetnek. A téma szaktudományos feldolgozásai mellett a korabeli sajtóra támaszkodó, az ismeretterjesztést és a méltó emlékezést szolgáló művet fekete-fehér képmelléklet egészíti ki. ISBN: 978-963-88791-3-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 940 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 22:55
. Róbert Péter: Egyenlő jog a hősi halálra - Jelenlegi ára: 1 940 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése